Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Οικονομία στην νιοστή από τον δόκτωρ Χαρδούβελη!

Πρέπει να είσαι άραγε καθηγητής  Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής για να λες τέτοιες ανοησίες;; 

 


Ο κ. Χαρδούβελης από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως : «Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2015 είναι δεδομένες. Για το επόμενο 3μηνο υπάρχει ανάγκη πληρωμής σωρευτικά στα περίπου 4,5 δισ. ευρώ.  Υπάρχει και η περαιτέρω ανάγκη κάλυψης  των εντόκων γραμματίων που λήγουν στο διάστημα αυτό.  Αυτή η ανάγκη αναμένεται να καλυφθεί κυρίως από ξένα ταμεία και άλλους επενδυτές  εφόσον υπάρξει επίτευξη συμφωνίας».

 Δηλαδή Έλληνες μαθητές  (μικροί  & μεγάλοι)  ο δανεισμός των τραπεζών μέσω των μνημονίων με εγγύηση όλη την κληρονομιά των Ελλήνων δεν ευόδωσε και τώρα θα δανειστούμε από αυτούς που έπρεπε να σώσουμε;; Και αυτούς που σώσαμε ξεπουλώντας ότι έχουμε και δεν έχουμε  δεν είναι αυτοί που έχουν απορροφηθεί από ιδιώτες που συνέστησαν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού δικαίου με ένα χρεόγραφο των πενήντα (50) δις και που ονομάζουν το μαγαζί αυτής της απορρόφησης  Τ.Χ.Σ. Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ;;  Και αυτό το μαγαζί δεν είναι που υπογράφει ως συμβαλλόμενο μέρος στις δεσμεύσεις των μνημονίων ;;  Και ως τί υπογράφει ;; ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ!!



Δηλαδή ο εγγυητής λαός για την  ενίσχυσης της χρηματοπιστωτικής ρευστότητας των τραπεζών ( και με την ιδιωτική του περιουσία όπως νομιμοποιήθηκε την στιγμή που οι πολίτες αγωνίζονταν για το δικαίωμα του μικρού από την Εκάλη στην εκπαίδευση) θα είναι δανειζόμενος με εγγυητή τον παλαιότερο δανειζόμενο;;  Βέβαια μέσα σε όλη αυτή την παράκρουση των εγγυήσεων και του δανεισμού , είδαμε τους προηγούμενους 12 μήνες νομοθετήματα για δανεισμό τραπεζών εκ νέου με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.



Δόκτωρ Γκίκα πρέπει να είναι πολύ προχωρημένα αυτά τα εφαρμοσμένα μαθηματικά που διδάχτηκες στην Μασαχουσέτη  γιατί βλέπουμε κυριολεκτικά αστεράκια παντού.  Επίσης δόκτωρ τι είναι αυτό που καθιστά αβέβαιους και ανασφαλείς εσάς με τα πολλά πτυχία, τις έρευνες και την τεχνογνωσία ;;  Γιατί ασφαλίσατε το ιδιωτικό μαγαζάκι των πρωτίστως δανειζόμενων και μετέπειτα εγγυητών για τυχόν αστικές ευθύνες μέχρι και πενήντα εκατομμύρια ευρώ; Γιατί δεν ζητήσατε να πληρώσει την ασφάλιση των ευθυνών σας το Harvard που σας έδωσε και τα πτυχία για να μπορείτε να αναπτύσσετε τέτοιες αστείες οικονομικές θεωρίες ; Δεν ξέρετε πώς αλλιώς να μας πείτε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να ανήκει στους Έλληνες βάσει υπογεγραμμένων συμφωνιών; 










Πότε και πώς δόκτωρα κρίνεται εφαρμόσιμο το άρθρο 44 για περίπτωση επείγουσας ανάγκης που καθιστά έγκυρα τέτοια νομοθετήματα;;  Και το  πολυδιαφημισμένο success story λίγων μηνών πριν τι απέγινε;; Έκτακτη ανάγκη το 2012 , έκτακτη ανάγκη να απορροφηθούν οι τράπεζες με την υποθηκευμένη περιουσία των Ελλήνων , πρωτοφανής πλεόνασμα και μετά πάλι έκτακτη ανάγκη να εγγυηθεί ο δανειζόμενος στον πρώτο εγγυητή.


Καθηγητά Γκίκα μην στεναχωρηθείς αν σου πούμε πως οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας που για χρόνια τώρα μετρούν μόνο κόπους , βάρη , αγωνίες και αγώνες , ξέρουν να εφαρμόζουν τα μαθηματικά πολύ καλύτερα από εσένα.  Όλοι οι Έλληνες έχουν πια καταλάβει πως τα τσουβάλια των εξισώσεων σας είναι τρύπια και βρωμερά !


Διαβάστε επίσης : Τ.Χ.Σ. Αλφειός Ποταμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου