Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η Οικονομία , το Όχι & το Πεντοζάλι by Συριζα



Εδώ δες  Έλλην οικονομία που μας διδάσκει ο  Γ. Βαρουφάκης, πτυχιούχος οικονομολόγος , καθηγητής οικονομικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ενίοτε κυνηγού της οικονομίας με λάσο στο Τέξας , ως υποψήφιος βουλευτής πια με τον νικητή των επερχόμενων εκλογών.

Σε διδάσκει πως η χώρα σου έχει χρεοκοπήσει 2 φορές από το 2010 (ούτε λόγος για τις προηγούμενες)  και πως επειδή οι Ευρωπαίοι αγόρασαν τα κρατικά ομολογά σου φταίνε γιατί έτσι απέτρεψαν ένα μεγάλο κούρεμα αυτών!

Μετά σου λέει πως ο μηχανισμός στήριξης ( δηλαδή το Δ.Ν.Τ. κύριε Βαρουφάκη;;) προέρχεται από τη φορολόγηση των Ευρωπαίων. Σε ποιο σημείο ποιάς Ευρωπαϊκής συνθήκης , σε ποιο νόμο ή νομοσχέδιο , ή σε τινός φορέα το καταστατικό αναφέρεται αυτό κύριε οικονομολόγε;;;; Δανείζονται οι Έλληνες από ποιούς;;; Από τον Γερμανό φορολογούμενο  από τον οποίο  δεν έχουμε άλλο ηθικό δικαίωμα να του ζητάμε να μας δανείζει;;;!!! Άκουσον - άκουσον!!





Ναι Έλλην , έτσι σου λέει η οικονομία του Ξύριζα πως δημιουργήθηκε ο μηχανισμός στήριξης της Ευρώπής…βάζοντας όλοι οι φορολογούμενοι το χαρτζιλίκι μας. Πως για την Ελλάδα οι Γερμανοί έβαλαν το κάτι τις παραπάνω από το χαρτζιλίκι τους. Μαγαζάκια χαρτζιλικιών εν ολίγοις που σε τελική αν πέφτουν και λίγο ή πολύ έξω δικαιολογούνται. Είναι κάτι σαν το πολυδιαφημισμένο success story με την ταυτόχρονη αύξηση του χρέους. Έχουμε πλεόνασμα αλλά χρωστάμε περισσότερα μας έλεγαν πέρυσι άλλοι πολυ-πτυχιούχοι.



Όχι δεν είναι το Δ.Ν.Τ. ένα ταμείο στήριξης που ιδρύθηκε με κεφάλαια χρυσού/=δολλαρίων από την Συνθήκη του Bretton Woods από τα κράτη-μέλη της Σύμβασης.
Όχι δεν δανειζόμαστε από τα δικά μας λεφτά , από τα αποθεματικά μας στα ταμεία ως ένα από τα ιδρυτικά κράτη-μέλη με τους Ευρωπαίους να μας χαρίζουν ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ με τόκο , αφού προηγουμένως είχαν φροντίσει να κουρελιάσουν κάθε Ελληνικό ομόλογο , δηλαδή κάθε εγγύηση, κάθε αξιοπιστία της Ελληνικής οικονομίας .

Και σε τελική κε. οικονομολόγε υποψήφιε βουλευτά όλο εκπλήξεις και λάθη είναι οι κεντρικές ΤτΕ, ΕΚΤ και τα θυγατρόπαιδα τους αλλά  κανείς δεν αναφέρεται στο γεγονός ότι αυτοί οι κουμανταδόροι είναι ΙΔΙΩΤΙΚΑ  μαγαζιά που ΜΕ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ από ΚΑΝΕΝΑΝ! 

Μήπως θα έπρεπε όλες οι αναλύσεις σας να ξεκινούν και να τελειώνουν από εκεί κε. καθηγητά;;; Ή μήπως να αφήσετε αυτές τις αλήθειες μέχρι να σας πει ο Γερμανός φορολογούμενος αν αντέχει και πόσο;; Για αυτά που μας αφαιρούν καθημερινά;; Πόσο κοστίζουν , πόσο γερμανικό χαρτζιλίκι καλύπτουν;; Ποιός να αναλύει τώρα το κόστος της πωληθέντων… ,  ας ρίξουμε το λάσο καλύτερα!    
            

Ο Έλληνας πλέον γνωρίζει και σας αντιμετωπίζει σαν βΟλευτικά Κλοουνόπαιδα!! Και μια συμβουλή από μη πτυχιούχους. Πιάστε καλύτερα το θέμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις. Σε συνδυασμό και με προβολή Ελληνικών ταινιών κατοχής , σίγουρα θα λειτουργήσει ο συναισθηματισμός και θα ενδυναμώσει το ποσοστό της νίκης. Εν ολίγοις ασχοληθείτε με το  ΟΧΙ και το Πεντοζάλι και αφήστε  το πώς . 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου