Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ψηφίζω, ενισχύω τρομοκρατία, κάνει καλό!



Γράφει ο Jay Taber

Η δύναμη της ηθικής ικανοποίησης  είναι κάτι που η Wall Street λαμβάνει σοβαρά υπόψην. Τόσο σοβαρά που στην πραγματικότητα τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν πραγματοποιηθεί εχθρικές εξαγορές αυθεντικών πολιτιστικών οργανισμών που ασκούσαν κοινωνικό έργο (π.χ., Sierra Club and Pacifica Radio Network) και που αφού εκτοπίστηκαν μετεξελιχθήκαν σε οργανισμούς πλήρως ανατρεφόμενους από ψεύτικους αγωνιστές (π.χ. , Avaaz και 350).




Την στιγμή που τα μέλη των Sierra Club και Pacifica Radio Network αγωνίζονταν να επανακτήσουν τα διοικητικά τους συμβούλια , λανθασμένοι μπροστάρηδες και “συμβιβασμένοι” Μη Κυβερνητικοί-Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί ( π.χ., Διεθνής Αμνηστία των Η.Π.Α. - Amnesty International USA ) , εξελίχθηκαν σε αυτό που γνωρίζουμε ως η επιβαλλόμενη “αυτοκρατορία της κοινωνίας των πολιτών”. Αυτήν χρησιμοποιούν για να αποδώσουν δικαιοσύνη στην ιδιωτικοποίηση , τη λιτότητα, τη στρατιωτική επιδρομή από το ΝΑΤΟ και τις Η.Π.Α. , αντανακλώντας την διαστρέβλωση της πρέπουσας ηθικής.

Γράφει ο Maximilian Forte στο Civil Society για τον κύριο λόγο αυτής της απότομης άνθησης των μη Κυβερνητικών  οργανισμών και για την μόδα του “Βοηθήστε αυτούς που έχουν Ανάγκη” . Όλα αυτά αποτελούν την διεθνής γραφειοκρατία του νεοφιλελευθερισμού που αποσκοπεί να νομιμοποιήσει μη δημοκρατικές πολιτικές. Προκειμένου αυτή η γραφειοκρατία να αναλάβει βασικές λειτουργίες και εξουσίες του κράτους , εμπλέκεται στην ανάπτυξη , στην διακυβέρνηση και στην βοήθεια, δικαιολογώντας την ύπαρξη της με το να δημιουργεί μία ανάγκη ώστε να “στριμώχνει” την αγορά προς τον ανθρωπισμό!

Με εταιρική και κυβερνητική χρηματοδότηση που συχνά ξεπλένονταν μέσω τραπεζών και ιδρυμάτων , διεθνείς ΜΚΟ ενέπνευσαν πάθος με την διαρκής παραγωγή εικόνων απελπισίας που τους επέτρεπε να κυριαρχήσουν επί των δεδομένων έχοντας κατακτήσει το πλεονεκτικό συναισθηματικό μέρος . Ως ένα εταιρικά προσανατολισμένο μεγάλο δίκτυο ιδρυμάτων , αυτή η απέραντη γραφειοκρατία δουλεύει χέρι με χέρι με στρατιωτικές και οικονομικές αρχές , λειτουργώντας σαν Δούρειος Ίππος δίπλα από το διακρατικό οργανωμένο έγκλημα.



Σαν ένας πέμπτος πυλώνας φασισμού η αυτοκρατορία της κοινωνίας των πολιτών - που χρηματοδοτείται από οντότητες όπως οι Rockefeller Brothers Fund , το Ford Foundation , το“Ινστιτούτο Ανοιχτής Κοινωνίας” του Σόρος – λειτουργεί παγκόσμια (σε συνεργασία με επίσημα μέτωπα όπως η USAID,ηNational Endowment for Democracy, και U.S. Institute for Peace) για να ανατρέψει την κυριαρχία και να εκτροχιάσει την Δημοκρατία στο όνομα της ηγεμονίας των Η.Π.Α.

Η ανατροπή και η αποσταθεροποίηση κυβερνήσεων , χρησιμοποιώντας οργανισμούς όπως η Avaaz σαν προβοκάτορες , θέτει τους αυθεντικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς αλλά και τους δημοσιογράφους σε ρίσκο. Πράγματι το αυτοκρατορικό δίκτυο χρηματοδοτών όπως ο Σόρος, τοποθετεί τους εταίρους των ΜΚΟ μέσα στον κύκλο της "προ του πολέμου εορτής", ως συνεργούς στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Σαν μπροστινοί καιροσκόποι στον ψυχρό πόλεμο ενάντια στην κοινή συνείδηση, νομιμοποιούν τον “ανθρωπιστικό πόλεμο” και την “ελευθερία της περιβαλλοντικής αγοράς” ώστε να εργάζονται ενάντια στους αυτόχθονες λαούς και τα ανεξάρτητα κράτη.

Με τη βοήθεια των Ford, Rockefeller, Gates και Σόρος, αυτή η αυτοκρατορική κοινωνία των πολιτών είναι ομολογουμένως ένας σεβαστός εχθρός, αλλά όχι άτρωτος. Χτισμένη πάνω σε ιδρύματα απάτης, η δύναμη του ήθους που έχουν απαγάγει, μπορεί πολύ εύκολα και αποτελεσματικά να στραφεί εναντίον τους. Γιατί μπορεί σε αυτούς να ανήκουν τα social media, αλλά όχι και το μυαλό μας. Είναι απλοί κοινωνικοί μηχανισμοί που λειτουργούν κάτω από ψεύτικες παραστάσεις τις οποίες μπορούμε να απορρίψουμε κατά βούληση.


Ο Jay Taber είναι συνεργάτης μελετητής του Κέντρου για Παγκόσμιες Μελέτες περί Αυτοχθόνων, είναι συντάκτης της Εφημερίδας Fourth World Journal και αρθρογράφος στο περιοδικό IC. Από το 1994, έχει διατελέσει ως διευθυντής επικοινωνιών σε ‘Σχέδια για το Κοινό Καλό’ - Public Good Project- ένα δίκτυο εθελοντών ερευνητών, αναλυτών και ακτιβιστών που ασχολούνται με την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Ως σύμβουλος, ο ίδιος έχει βοηθήσει αυτόχθονες πληθυσμούς στο Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στα Ηνωμένα Έθνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου